1:32 Ombouw projecten

maandag 23 juli 2012

Blokpost-32 Nieuws 23 juli 2012

Vorige week werd het grote pakket bezorgt waar de KISS BR58 1419 in verpakt zat. Nu verpakken kunnen ze wel want voordat de locomotief zich liet zien was ik 4 dozen verder. Loc en tender keurig gemonteerd op aluminium profielen zodat de kans op beschadiging nihil was.


Een prachtige machine met een gewicht van 7 kilogram en geheel van metaal. Keurig afgeleverd met de bestelde finescale wielen en in de juiste DRG uitvoering. Er is nog maar een klein stukje testspoor aanwezig maar dat mocht de pret niet drukken gewoon heen en weer rijden en bewonderend kijken naar wat KISS afgeleverd heeft. Alle functionalteiten werkten en heel fraai is de dmv een servo bestuurde ganghandel met bij behorende mechaniek. Ook de inwendige mechaniek van de derde cylinder met de typische opstelling van de stoomschuif werkt zoals het hoort en geeft een extra dimensie aan deze machine.


Eerst smeren voordat we de baan opgaan.
Alle details zijn op de locomotief te vinden zoals de manometers met schaal aanduidingen, draaibare zitkrukken voor de stoker en machinist en verder nog een groot aantal details die het model maken zoals het hoort. De machinist en stoker zijn bijgeleverd en zoals op de foto blijkt doet de machinist eerst een uitgebreide controlebeurt voordat hij stoom gaat geven. Deze locomotief is mijn eerste spoor 1 model en ik ben daar behoorlijk van onder de indruk. Het gewicht, de detailering en gewoon het gevoel te hebben dat je een machine gekocht hebt die je niet even oppakt maar met verstand moet behandelen. En wat voor mij heel belangrijk is de finescale wielen want dat is wat bij dit soort modellen toch een must. Veel rijden kan ik nog niet maar ook dat gaat komen.


CdJ

Geen opmerkingen:

Een reactie posten