1:32 Ombouw projecten

donderdag 5 juli 2012

Blokpost-32 Nieuws 5 juli 2012

Toch weer even een update van de gebeurtenissen rondom het spoor 1 gebeuren bij Blokpost-32.

De bakwagens  "Linz" en Villach"

Inmiddels zijn de "Lïnz" en "Villach" bakwagens van KM1 binnen gekomen en ja, als je zo´n wagen in je hand houd dan heb je ook echt wat vast. Geheel van messing gebouwd met vering en kogelgelagerde assen dat zijn toch wel plussen die spoor 1 je kunnen bieden en daarbij is de prijs ook nog zeer acceptabel zeker gezien de geboden kwaliteit. De finescale wielen maken de wagens af en zeer natuurgetrouw.  De verpakking van de wagens is volumineus maar zeer professioneel ze kunnen de wereld rond zonder te beschadigen.  Maar zoals het met alles gaat bij KM1 maar ook andere 1:32 leveranciers zijn deze modellen ook alweer uitverkocht, ik ben blij dat ik deze twee wagons op de valreep toch nog heb kunnen aanschaffen. Misschien komt er nog een volgende oplage we wachten af.

Wel een waarschuwing maak niet de fout om de wagons "eventjes" op een tafel of zo neer te zetten ze lopen zo licht dat ze in een onbewaakt ogenblik aan de rol gaan en van tafel af storten.

De DRG 2 assige BAY 05 personen wagons.

KM1 heeft aan gegeven dat deze wagons 26 Juli geleverd gaan worden. Deze set wagens passen bij de BR98 Glaskast die inmiddels wel in productie is maar er is nog geen definitieve leverdatum bekend gemaakt.

DRG BR 58.

De DRG BR 58 van KISS gaat ook geleverd worden en staat gepland voor week 29. Ik vind het spannend want de BR 58 maar ook de BR 56 waren in mijn H0 periode de favorieten op mijn toenmalige H0 spoorweg. En nu mijn eerste locomotief in 1:32.

Handen uit de mouwen.

Het is wel duidelijk we moeten hard bouwen aan een stuk spoor om het materieel wat nu toch uiteindelijk geleverd gaat worden te laten rijden en te bekijken hoe fraai het allemaal is gemaakt. In de Blokpost-Nul ruimte wordt er nu aan gewerkt om ruimte vrij te maken om wat 1:32 baan delen op te stellen. Zo is bijv. de hele tussenwand gesloopt die de ruimten van elkaar scheiden. Nu is het een grote ruimte geworden waar je wat extra's mee kunt zoals wat 1:32 modulen opstellen bijv.

Maar spoornullers weest gerust aan de spoor 0 Scale Seven spoorweg `Minehead 1900- 1910" wordt ook hard gewerkt maar dit kan gevolgd worden op het Blokpost-Nul Nieuws .

CdJ

Geen opmerkingen:

Een reactie posten