1:32 Ombouw projecten

zaterdag 22 december 2012

Blokpost-32 Nieuws 22 december 2012

Nog even aan het eind van 2012 een Blokpost-32 Nieuws over de laatste ontwikkelingen over de bouw van de vaste 1:32 finescale spoorweg. 

We gaan vooruit want de bouw van de vaste 1:32 finescale baan begint gestalte te krijgen. Inmiddels is het frame af gebouwd en kunnen we de bekabeling aan leggen voor het DCC systeem. We hebben hiervoor een standaard bedacht die eenvoudig is aan te brengen en gelijktijdig de baan voorziet van alle voedingsspanningen die noodzakelijk zijn. Als de bekabeling is aan gebracht kunnen de bovenplaten worden gemonteerd. Het werkt echt heel eenvoudig om eerst de bekabeling aan te brengen in het frame en dan pas de bovenplaten te monteren scheelt tijd en onhandig werken. Voor de doorvoer van de bekabeling is een boormal bedacht die we ook gebruikt hebben voor de bekabeling onder de 1:43,5 Scale Seven baan. 


Joost bouwt aan het frame 
De totale lengte van het vaste gedeelte van de spoorweg wordt 15 mtr dit is inclusief het verdwijnstation of de mooie Engelse benaming hiervoor "Fiddle Yard". De baan wordt opgezet als om van A naar B te rijden en niet een cirkel of zo iets dergelijks. Op het zichtbare gedeelte komt een klein station in een wijde boog met een klein lokdepot. Voor het railmateriaal in het zichtbare gedeelte gaan we de producten van Fa. Hosenträger gebruiken in het fiddle yard rails van KM 1. Het besluit om een vaste baan te bouwen komt mede door het feit dat modelbanen van deze omvang vanwege de kosten niet meer te transporteren zijn naar tentoonstellingen.

In de materieel voorziening is helaas de vooruitbestelde DRG BR 56.20 afgevallen reden KISS gaat deze locomotief niet produceren jammer want dit is nu net de locomotief die op de kleine modelbanen goed tot zijn recht zou kunnen komen. Al het andere bestelde materieel heeft ook weer te maken met verschoven levertijden zowel bij KM1 als KISS. Wel zijn inmiddels de rolbokken van KM1 te bestellen en die bestelling is dan ook gelijk gedaan voor 2 sets. Rolbokken met koppelstangen zijn in messing uitgevoerd en ook in de finescale standaard te verkrijgen.


KM1 Rolbokken set met koppelstang. Foto KM1.
Te hopen is dat KM1 ook nog wat smalspoor goederenwagens in het programma gaat opnemen want daar is voorzover ik het kan volgen op de spoor 1 fora wel vraag naar zeker nu in 2013 de Württembergsche Tssd Mallet geleverd gaat worden.


Württembergsche TSSD BR99.633 Foto KM1.Fraaie front van de Tssd BR 99 633 Foto KM1
Zoals in een eerder Blokpost-32 Nieuws is vermeld wordt het smalspoorstation van Ochsenhausen in Württemberg als voorbeeld genomen. Dit station wordt in een module vorm opgebouwd en koppelbaar aan de vaste baan. Een pluspunt  is het natuurlijk als ook het bijpassende materieel beschikbaar komt zoals nu reeds de Tssd en de smalspoor personenwagons.

Het materieel staat klaar om ingezet te worden. 
 CdJ

Geen opmerkingen:

Een reactie posten