1:32 Ombouw projecten

zondag 19 mei 2013

Blokpost-32 Nieuws 18 mei 2013

Vorderingen bouw spoorweg.
Even een korte update van de vorderingen van de bouw. Het schaduwstation is praktisch klaar. Het frame is af de standaard bekabeling voor het DDC systeem is aangebracht en bijna alle dekplaten zijn opmaat gemaakt en gemonteerd. De opstelruimte is behoorlijk er komen 4 opstelsporen voor wagons en er zijn twee sporen voor de locomotieven. Totale lengte van het schaduwstation is 6,50 mtr. De wijde boog naar het zichtbare gedeelte is door Arnold berekend en geprint deze print-out gebruiken we als aftekenmal. Het complete sporenplan van het station en schaduwstation is ontworpen en klaar. 

Seinen.
De locatie van de seinen is ook bekend evenals de toe te passen typen. We willen een zo natuurgetrouw mogelijk seinenstelsel nabouwen. DRG armseinen met petroleum verlichting. De eerste twee zijn al besteld bij KM1.

Verbeteringen aan het materieel.
Inmiddels zijn er wat onderdelen geleverd om het Märklin DRG Pw3  bagagerijtuig te verbeteren. De DRG Pw3 is voorzien van Nolte finescale wielen en Hübner schroefkoppelingen. Ook de bedrading welke loopt van de stroomafnemers naar de decoder is verbeterd. Dit is zodanig gebeurt dat de gekleurde draden niet meer te zien zijn onder de wagon. De montage van deze bedrading door de fabriek was eigenlijk slordig en duidelijk zichtbaar onder de wagen. De finescale wielen zijn een hele verbetering aan deze wagen.
Märklin Pw3 voorzien van finescale wielen. foto CdJ
Op de onderstaande foto is het verschil te zien tussen de Märklin wielen en de finescale Nolte wielen. De Nolte wielen zijn ook aan de binnenkant geprofileerd. 
Links een Märklin wielstel en rechts het Nolte finescale wielstel. Foto CdJ
Ook de Märklin koppelingen zijn verwijderd en Hübner schroefkoppelingen gemonteerd. Rem en stoomverwarmingsslangen moeten nog komen.
Pw3 met Hübner schroefkoppeling. Foto CdJ.
Ook de KM1 "Linz"en "Villach" hebben een kleine verbetering ondergaan. De door KM1 gemonteerde "Zettelkästen" zijn vervangen door meer gedetailleerde "Zettelkästen" van Petau geleverd door ASOA. Ook dit is een kleine verbetering maar maakt het model weer een stuk natuurgetrouwer.Het deurtje kan zelfs open. Voor degenen die niet weten wat een "Zettelkästen" is, dit is het kleine zwarte kastje met het gazen deurtje waar men een transport document in kon plaatsen. 
DRG "Linz" met nieuwe "Zettelkästen". Foto CdJ.
Zo is ook het mooie 1:32 materieel met kleine verbeteringen nog verder te detailleren. 

Vorderingen rail en wisselbouw.
Het gebouwde 1:9 wissel is praktisch klaar gewacht wordt nog op de "Stutzknaggen" die als je deze wilt monteren apart moet bestellen. Deze "Stutzknaggen" zijn een zichtbaar deel van de wissels zodat je ze niet weg kunt laten als je super gedetailleerde wissels op je model spoorweg wilt toepassen. Zijn inmiddels besteld en worden geleverd met het volgende wissel.
Twee van de 6 "Stutzknaggen" gemonteerd. Foto Cdj
CdJ

Geen opmerkingen:

Een reactie posten