1:32 Ombouw projecten

vrijdag 31 mei 2013

Blokpost 32 Nieuws 31 mei 2013


De eerste seinen geleverd.
Deze week was voor machinist Carl en stoker Euwe een bijzondere week. De afgelopen dagen werden de eerste seinen geleverd voor het station. Nu dat wilden ze wel eens van dichtbij bekijken. Carl herkende de seinen wel hij had op de machinistenopleiding moeten leren hoe deze seinen werken en wat de betekenis is van de seinbeelden die getoond kunnen worden.
Carl en Euwe bekijken de nieuwe seinpalen.
Alles zit op en aan deze door KM 1 geleverde seinen. DRG uitvoering met olie verlichting van de lantaarns. De servo besturing en digitale decoder zijn netjes ingebouwd. Geen motoren en andere spullen onder de tafel bouwen maar gewoon twee draden koppelen de DCC voeding. Wel van te voren even het gewenste adres programmeren.
De stuurkast wordt bekeken.
Het sporen plan is definitief.
Ook was de nieuwe tekening van het sporenplan voor de bewoners van het dorp in te zien en daar maakten Carl en Euwe ook gebruik van om hun blik er op te werpen. Het sporen plan is nu helemaal uitgewerkt en past op de beschikbare locatie. De noodzakelijke seinen zijn ook al in getekend want een station zonder seinen is niet compleet. 
Het sporen plan  wordt door Carl en Euwe bekeken.
Rails en wissel worden op tijd geleverd.
Het volgende wissel en railstukken zijn onderweg nu ook weer geleverd door Fa. Hosenträger. Gelukkig geen maanden wachten maar alles wordt vrij snel geleverd door deze kleine maar klantvriendelijke firma. Bij deze levering komen ook de  "Stutzknaggen" mee die nog aan het eerste 1:9 wissel gemonteerd moeten worden. Als dit is gebeurd dan kan het eerste wissel op zijn definitieve plaats worden gelegd. Het schaduwstation is ook klaar incl. de ruime boog naar het station nu  kunnen dan rails gelegd worden en aangesloten want alle bekabeling is vooraf gemonteerd. Als er rails ligt kan er proef gereden worden op een stukje van de baan. Vanuit het schaduwstation richting in aanbouw zijnde station. Stoker Euwe en machinist Carl popelen om hun DRG BR 58 1419 op te stoken en de eerste meters te maken op het nieuw aangelegde spoor.

KM 1 nieuws.

Ook volgde nog een goed bericht van KM1 de smalspoor DRG Tssd Mallet gaat nu in juli geleverd worden we hebben het prototype al eerder gezien in Dortmund en Keulen het is zeker dit belooft een prachtige machine te worden. Kunnen we beginnen met het ontwikkelen van smalspoorrails in de Württembergsche uitvoering. Als we een voorbeeld stukje hebben gebouwd laten we dat hier zien. Hier over later meer. 

Waar we nog over moeten nadenken. 

We moeten nog een naam voor het station bedenken en een voorbeeld voor het tunnelportaal kiezen. Er zijn fraaie voorbeelden van tunnelportalen te vinden. We moeten wel rekening houden met de hoogte waarom vertel ik later misschien nog eens. Via het tunnelportaal loopt de verbinding naar het schaduwstation.


Een fraai voorbeeld van een tunnelportaal.
CdJ

Geen opmerkingen:

Een reactie posten