1:32 Ombouw projecten

donderdag 6 juni 2013

Blokpost 32 Nieuws 6 juni 2013

Schaduwstation.

Even een klein bericht over de voortgang van de bouw van het schaduwstation of "Fiddle Yard". De koppeling met de vaste 1:32 spoorweg is nu gereed. Met een wijde boog komt de trein terecht in het schaduwstation. Op de foto rechts. Het schaduwstation is gebouwd onder de 1:43,5 Engelse spoorweg en is 6,50 meter lang voldoende om wat treinen te kunnen op te stellen. 
Joost legt de laatste hand aan het stevige houtwerk.
Op de foto is goed te zien de constructie van de beide spoorwegen. Boven het Engelse Scale Seven  project en onder het schaduwstation van het Duitse project. Het schaduwstation is op een hoogte van 111 cm het de Engelse station "Minehead"op 142 cm. Ideale hoogten om te werken en de ruimte nuttig te gebruiken. Het geheel wordt nog netjes afgewerkt met een gordijn.
Boog naar het DRG 1:32 station.
Op de bovenstaande foto is links het schaduwstation en rechts het Duitse station met de naam ....... De trein rijdt via de boog naar het tunnelportaal omdat in het station aan te komen. Boven de boog aan de linkerkant is de verbindings-boog te zien van de 1:43,5 baan. De boog wordt doorgetrokken tot aan de zichtbare plank aan de voorzijde en kruist de 1:32 boog. De 1:32 boog is straks niet meer te zien omdat de 1:43,5 spoorweg hier nog verder wordt uitgebouwd en eindigt met een koppelpunt om een Fiddle Yard of een ander Scale Seven baandeel te kunnen koppelen. Dit is gericht op de toekomst en flexibel in te vullen. 
Begin van het 1:32 DRG station naam volgt nog .....
Op deze foto is te zien het linker gedeelte van het DRG station met in de hoek de plek waar het tunnelportaal komt wat aansluit op de getoonde boog. 

Het is een heel project de combinatie van twee schalen maar het is het meest interessante modelbouw project waarmee ik tot nu toe aan begonnen ben en zeker samen met zoon Joost is het super leuk.

CdJ


Geen opmerkingen:

Een reactie posten