1:32 Ombouw projecten

zaterdag 12 mei 2012

Blokpost-32 Nieuws 12 mei 2012

Het spoor 1 verhaal van Blokpost-32 begint langzaam wat vorm te krijgen. Voor de bouw van de smalspoorrails en wissels zijn wat Peco code 143 railprofielen aangeschaft. Deze zijn precies goed om het oude Württembergsche 750mm smalspoor na te bouwen.

Peco Code 143 railprofiel.
De benodigde railstoelen moeten nog worden besteld en zoals in de voorgaande nieuwsbrief te lezen was zijn we hiervoor na onderzoek bij Wenz uitgekomen. Gaan we nog verder mee aan de slag.Voor de watervoorziening van de normaalspoor locomotieven is de waterkraan van KM1 aangeschaft die we toevallig op de beurs in Houten tegenkwamen.

Waterkranen   foto KM1

Op de foto de uitvoering rechts een fantastisch messing model met werkende lantaarns is het geld dan ook wel waard. Het is ontzettend interessant en leuk om met spoor 1 aan de slag te gaan maar het is een zaak van lange adem om wat materieel enz. bij elkaar te krijgen wat ook past in de periode die ik wil uitbeelden. Zoals eerder gezegd is de periode die is gekozen DRG in de jaren 20. Veel modelbouwers hebben toch de keus gemaakt voor de Epoche III  en dit wordt dan ook gevolgd door de leveranciers. Ik wil me toch strak aan de jaren 20 houden omdat dit niet veel als thema gebruikt wordt. Voor het stuk normaalspoor is dan ook gekozen voor een locomotief uit die periode de BR58 in de DRG 1917- 1922 uitvoering. Deze locomotief wordt in schaal 1 geproduceerd door KISS en gelukkig had ik de mogelijkheid om een locomotief uit deze periode aan te schaffen. En om ook vast te blijven houden aan de finescale standaard zal deze machine door KISS dan ook geleverd worden met finescale wielen.BR58 DRG uitvoering 1917- 1922    foto KISS.
Voor deze locomotief kon men intekenen in 2008 en de levering is uitteindelijk maart 2012 geworden. Gelukkig was er in maart 2012 nog een exemplaar in de door mij gewenste 1917- 1922 DRG uitvoering beschikbaar. Ik had nl niet ingetekend op deze locomotief sterker nog ik was in 2008 nog niet bewust dat ik in 2012 naast spoor 0 ook met  spoor 1 bezig zou zijn. De BR58 1419 uitvoering van KISS is prachtig met allerlei extra's zoals bijv. een servo bediende stoomverdeling. Het is een drie cilinder locomotief waarbij de stoomschuif en stoomverdeling van de middelste cilinder asymetrisch is ingebouwd en de besturing van de stoomschuif voor deze middelste cilinder afgeleid is van de twee buitenste cilinders, een aparte maar technisch interessante constructie. Ik kijk vol spanning uit naar de levering en dan wordt het ook hoog tijd om een stuk rail te bouwen waar de proefritten op gehouden kunnen worden.

CdJ

Geen opmerkingen:

Een reactie posten