1:32 Ombouw projecten

donderdag 7 juni 2012

Blokpost-32 Nieuws 07 juni 2012


Ommr 33 "Villach" foto KM1

Er zit wat schot in de leveringen van KM1. De bestelde open bak wagens van het type Ommr 33 "Villach" en Ommr 32 "Linz" zijn onderweg en zullen in juni geleverd worden. Ik heb deze wagens in de DRG uitvoering besteld omdat het typische wagons uit die periode zijn. KM1 heeft ze in geheel messing uitgevoerd met geveerde en kogelgelagerde assen. De wagens wegen 1 kg per stuk dus je hebt ook nog wat in handen.
Ommr 32 "Linz"foto KM1
 Voor deze wagens gekozen omdat er niet erg veel betaalbare DRG wagons op de markt zijn. De wagens worden geleverd uit tweede productie serie van KM1 en is inmiddels ook praktisch weer uitverkocht. Uitteraard is door mij voor de FineScale uitvoering gekozen.


Inmiddels ook weer wat railmateriaal bij Fa. Hosenträger bestelt voor het normaalspoor gedeelte. Dit wordt niet groot dus voer ik uit met op schaal rails en wissels. Kosten zijn wel hoger dan standaard verkrijgbaar railmateriaal maar de uitvoering is dan ook wel subliem. Het railprofiel is de S49 standaard van DRG en is op de juiste maatvoering gemaakt. En ja bij mooie op schaal wagons en locomotieven horen ook mooie realistische rails en wissels. Vaak zijn de rails en wissels een ondergeschoven kindje maar met het rail materiaal van Fa. Hosenträger is een zeer realistische uitvoering mogelijk.


S49 rails DRG uitvoering
Bovenstaand raildeel is gebouwd met onderdelen van Fa. Hosenträger.
Vol verwachting wordt uitgekeken naar de KISS DRG BR58 welke eind Juni geleverd gaat worden.


CdJ

Geen opmerkingen:

Een reactie posten