1:32 Ombouw projecten

zondag 25 november 2012

Blokpost-32 Nieuws 23 november 2012

Het gaat gestaag verder met de bouw van de vaste 1:32 finescale baan bij Blokpost-32. De benodigde ruimte is geheel vrij gemaakt en een gedeelte van het frame staat inmiddels al. Voor de hoogte is gekozen voor 110 cm. Voor de DCC bedrading wordt dezelfde methode gevolgd als toegepast bij de 1:43,5 Scale Seven baan "Minehead".

Door de herstructurering bij KISS is het jammer dat de DRG BR56.20 niet geproduceerd gaat worden de bestelling is dan ook geschrapt door de leverancier. Jammer is het ook dat een type locomotief uit het assortiment gehaald is welke uitstekend past op de kleinere spoor 1 baan. Is voorlopig niets meer aan te veranderen.  De BR 98.8 blijft wel in het KISS programma en nu maar hopen dat deze machine wel geleverd gaat worden. 


De beurs in Keulen leverde toch voor de smalspoor liefhebbers een klein pluspuntje op. KM1 liet de prototypen zien van de rolbokken welke gebruikt worden om normaalspoor wagens via het smalspoor te vervoeren. Een bestelnummer was nog niet bekend maar gaat wel komen. Nu maar hopen dat KM1 ook wat smalspoor goederenwagens in het leveringsprogramma op gaat nemen want locomotieven zonder wagons is ook niet echt interessant. Het ziet er naar uit dat de Tssd BR99.63 begin 2013 geleverd gaat worden. Dit is dan een goed begin van de smalspoor lijn die KM1 heeft aangekondigd.KM1 prototypen rolbokken  foto.KM1
Om toch ook wat normaalspoor goederenwagens op de normaalspoor ter beschikking te hebben alvast maar 2 stuks Rmms 33 "Ulm " besteld bij KM1 in de DRG uitvoering met houten zijkanten en houten rongen. Deze wagons worden geproduceerd in de classic bouwwijze dit houdt in een combinatie van messing en kunststof. De voorbestelprijs is dan ook interessant voor deze wagens.
Het zal nog wel even duren voordat deze wagens geleverd gaan worden maar dat is geen probleem.

In de volgende Blokpost-32 nieuws volgen wat foto's van de in aanbouw zijnde baan.


CdJ


Geen opmerkingen:

Een reactie posten