1:32 Ombouw projecten

zondag 4 november 2012

Blokpost-32 Nieuws 4 november 2012

Na een aantal weken van stilte is er nu toch weer nieuws te melden. Gedurende een aantal weken is er  gepuzzeld en gediscussieerd en is er uiteindelijk een besluit genomen hoe de spoor 1 modelbaan er uit gaat zien.
Er is plaats gevonden voor een schaduwstation en een klein station wat aan een zijlijn gesitueerd is. Het schaduwstation plus kleine station is een vast deel van de spoor 1 baan. Ook is er ruimte gevonden om nog een stuk goederen afhandeling met een overgavespoor voor het beladen van de rolwagens die op het smalspoor gaan rijden. Het kleine station is een station met een perron voorzien van een doorgaand spoor en een kopspoor. Ook is een doorgaand spoor bescheiden goederen verkeer naar de modulen waar het goeder en gedeelte wordt gerealiseerd. We weten welke wagens en locomotieven gaan rijden op de baan en keuze voor de wagens passen bij het ontwerp. Het station wordt ook nog voorzien van een bescheiden locomotieven depot.

Nadat het besluit was genomen zijn we, Cor en zoon Joost, direct aan de slag  gegaan om het frame te gaan bouwen. Het wordt ook weer een woensdagavond klus gewoon meters maken. Om het bovenstaande te realiseren is er ook een besluit genomen hoe verder met de Scale 7 baan. Besloten is om de aansluiting naar het Minehead 1900 -1910 station flexibel te maken. Over het Scale 7 deel is meer geschreven in Blokpost-Nul nieuws van 4 november 2012.

Het schaduwstation voor spoor 1 gaat komen onder de Scale 7 baan Minehead deze ruimte is meer dan voldoende en goed bereikbaar.

Het sporenplan voor het spoor 1 station is ook geschetst en loopt in een wijde boog. Nu zijn er 5 wissels gepland, 3 gebouwen nl een stationsgebouw, een seinhuis en een locomotieven loods voor twee sporen met daarbij de nodige scenery. Hoe het goederen gedeelte er uit komt te zien is nog niet geheel bedacht maar ook hier geen overladen maar een realistische uitvoering van het ontwerp. Kunnen we nog even over dromen. Van een uitwisselspoor om de normaalspoor wagens op de rolwagens of rolbokken te rangeren zijn voldoende afbeeldingen welke kunnen dienen als voorbeeld.

De planning is dat we voor het eind van 2012 het frame hebben staan en rails gelegd kunnen worden. Voor de rails gaan we zoals eerder vermeld gebruik maken van de door Fa. Hosenträger te leveren railsysteem met model S49 profielen en finescale wissels. Dit is overigens ook de standaard die gehanteerd wordt door de Fremo 32 groep die in Duitsland behoorlijk opgang maakt. Consequentie van deze keus is wel dat er alleen met finescale rollend materieel gereden kan worden. 


Rolbok verlaadspoor.
CdJ

Geen opmerkingen:

Een reactie posten