1:32 Ombouw projecten

zaterdag 12 januari 2013

Blokpost-32 Nieuws 12 januari 2013

Er is weer veel gebeurd bij Blokpost-32 gedurende het einde van 2012 en het begin van 2013. 

Hard is er gewerkt aan het afmaken van het frame in ruimte 2. Al het houtwerk is gedaan waarbij ook veel hout van de oude Andoversford  spoor 0 baan gebruikt is. Goed voor het milieu. Al de gaten voor de DCC  en voedingsbekabeling zijn geboord incl de doorvoer voor de X-bus bekabeling. Onze standaard boormal dit we ook voor de spoor 0 baan gebruiken is hierbij weer zeer handig gebleken. De volgende stap is het aanbrengen van de bekabeling voordat de bovenplaten gemonteerd worden  dit spaart tijd en onhandig monteren. Aan de voorkant van de baan worden de Lenz La 152  ExpressNet connector units gemonteerd dit ziet er professioneel uit en maakt de bediening eenvoudig. 

Het frame loopt met een flauwe boog naar de ruimte 1 toe waar het schaduwstation komt met een aantal opstelsporen. Zoals al eerder gezegd we rijden van A naar B en terug dus een schaduwstation is dan een noodzakelijk iets. Frame voor station


Zicht richting schaduwstation.
Er moet nog behoorlijk wat gedaan worden voordat de eerste trein een stuk kan rijden. We gaan in ieder geval de goede kant op.

Het materieel bestand is ook nog wat uitgebreid. Er is versterking gekomen bij de bagage wagens. Een Duitse leverancier bood de DRG Pw3 een 3 assige bagagewagen aan voor een zeer lage prijs. Deze wagen past in het plan wat we hebben opgesteld. Alleen DRG materieel op deze baan en dat gegeven houden we strak vast om te voorkomen dat het een mengelmoes wordt zonder kop of staart. De wagen is van het fabricaat Märklin en is eigenlijk een buitenbeentje want bijpassende 3 assige DRG coupe rijtuigen zijn er (nog) niet. En er moet natuurlijk aan deze wagen gesleuteld worden, finescale wielen, schroefkoppelingen, rem en verwarmingsslangen. Inmiddels heb ik wel uitgevonden dat deze onderdelen allemaal te verkrijgen zijn geen probleem dus. De bovenbouw van de wagen is fraai gedetailleerd uitgevoerd. Voor de treinbegeleider is een compleet ingericht kantoor aanwezig met verlichting. Deze verlichting is digitaal te bedienen en wat slim is de toegepaste decoder past zich aan aan het toegepaste digitale systeem. Jammer dat de verlichting in de bagageruimte niet is aangebracht. Punt om te verbeteren.


DRG 3 assige bagagewagen Pw3 
Pw3 met geopende deuren.
Opvallend is dat er bij de verschillende leveranciers een aanmerkelijk prijsverschil is tussen de prijzen waar deze wagen voor aangeboden wordt. Het grootste prijsverschil was €90,- en dat is toch wel mooi meegenomen. Machinist Carl en stoker Euwe zijn wel blij met de nieuwe aanwinst en hebben hun goedkeuring gegeven. Machinist Carl was wel teleurgesteld dat de door de leverancier Kiss beloofde levering van de BR 95 niet door is gegaan in december. Machinist Carl is wel blij met de nieuwe BR 58 maar op zo'n grote DRG BR95 1E1 tenderlocomotief wil hij ook wel eens rijden. Afwachten maar wanneer nu de levering zal plaats vinden. 

Binnenkort gaat de opdracht naar Fa. Hosenträger om de eerste wissels te gaan leveren voor het zichtbare gedeelte. Voor het schaduwstation is nu besloten om Peco Gauge 1 rails en wissels te gebruiken. De Peco wissels zijn gebouwd volgens de finescale normen en kosten in Engeland als je even op het WWW rond zoekt eigenlijk niet zo heel veel geld. 

Voor het zichtbare gedeelte wordt zoals eerder genoemd het railmateriaal van Fa. Hosenträger toegepast  finescale volgens DRG voorbeeld met S49 profiel. Wij vinden mooie locomotieven horen thuis op mooi railmateriaal.

CdJ

Geen opmerkingen:

Een reactie posten