1:32 Ombouw projecten

donderdag 7 februari 2013

Blokpost-32 Nieuws 07 februari 2013

We gaan stug door op de woensdagavond met het bouwen van de onderbouw van de spoor 1 spoorweg. Inmiddels is al het houtwerk klaar de DCC en extra voedingsbekabeling is gemonteerd voordat de boven platen geplaatst werden. Nu alleen nog de standaard steker en dit baangedeelte kan op de DCC besturing worden aangesloten.

De achtergrond is voorlopig blauw en in de hoeken zijn hardbordplaten gemonteerd om de achtergrond vloeiend te laten verlopen. Aan de voorkant van de baan is een afwerking gemaakt welke het profiel van het landschap gaat volgen zodat we geen strakke rechte voorkant krijgen maar een uitsnede. Joost bezig om de laatste hand te leggen aan de achtergrond.
De onderbouw is behoorlijk stevig gebouwd Joost kan er gewoon op aan het werk. Zoals in een eerder bericht is vermeld gaan we met finescale wissels en rails werken en dit komt nogal precies wat inhoud dat de ondergrond vrij moet zijn van trekken en vervormen. Want ook bij spoor 1 kan vervorming van de onderbouw problemen opleveren bij bijv. de wisseltongen en puntstukken. Hier hebben we nu alles aan gedaan om vervorming te voorkomen. De bovenplaten zijn dan ook 18 mm dik.

Nu alles zover klaar is gaan we aan de slag met de bedding en daarop de rails. De bestelling gedaan bij Fa. Hosenträger zal eind februari geleverd gaan worden. Hij heeft veel opdrachten om finescale rails en wissels te leveren. We moeten even wachten tot we aan de beurt zijn. Toch opvallend in deze tijd van crisis men toch behoorlijk wat geld uitgeeft om mooie op schaal rails en wissels aan te schaffen.


Het nieuws uit Neurenberg was ook wel goed voor de spoor 1 liefhebbers. Bij KM1 Modellbau was het prototype van de BR98.75  te zien. Een fantastisch fraaie locomotief. Als je hem wilt hebben kun je deze nu nog tot 15 februari vooruitbestellen. 

Ook de Ko 1 was te zien mooi gemaakt is de realistische kettingaandrijving. Is nu al bijna uitverkocht er zijn nog enkele exemplaren op navraag te bestellen.
Nu maar hopen dat er wat geleverd gaat worden de DRG Ko 1 is in het derde kwartaal van 2013 gepland. Verder nog wat groter materieel is aangekondigd kijk hier voor op de KM1 website. Verschillende foto's en een uitgebreid Neurenberg nieuws is te zien op de website van  Spur 1 Info

CdJ

Geen opmerkingen:

Een reactie posten